היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים
-
סוג הלימודים במוסד:
לימודי תעודה
-
אזור גיאוגרפי:
גוש דן,חיפה והסביבה
הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון והשלכותיה על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד כאחד, הקנית ידע לגילוי מהיר ומהמן של מזון מקולקל ומזויף שיטות חדשות ודרכי פעולה ומניעה והכשרה מקצועית בנושאי תברואה והיגיינה מזון על פי דרישות משרד הבריאות.
• סודות במיקרוביולוגיה של המזון ומניעת ריבוי חיידקים גורמי תחלואה ומקורות
• גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון
• האדם כמעביר מחלות/ ציוד/ בעלי חיים הרעלות מזון ותחלואה, מחלות שמועברות ממזון
• סוגי מזון שמעורבים בהרעלת מזון השלכות להיגיינה ותברואה לקויה
• רכישות מזון, סימון מזון וחיי מדף, זיופים גילוי ומניעה
• הובלה אחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים / אחזקת מזון בטמפ’ נכונה להגשה/ הפשרה
• שיטות שימור מזון גולמי ומבושל / מניעת ריבוי חיידקים במזון
• טיפול במזיקים ושפכים ענף המזון / הרחקה והשמדה של חיידקים
• היגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון/ כללים והנחיות משרד הבריאות
• טיפול במזון מהספק לסועד/ תזרים יצור מזון במטבח מוסדי
• עקרונות לתכנון ותפעול מטבחים מוסדיים/ מסעדות ותהליכי עבודה נכונים
• שלבי הטיפול במזון מהספק ועד לסועד, כולל 5 יסודות של טיפול נכון במזון
• הבטחת איכות, רישיונות עסק ויצרן – 9000-2200iso – GMP-HACCP
• מתכונת: למידה פרונטלית.
• מיקום: תל אביב (כיכר המדינה)
• מסלול בוקר: אחת לשבוע – 09:00-15:00
קורס היגיינה ובטיחות מזון מיועד למנהלי מערכות הזנה, מנהלי וסגני מטבח מוסדיים, קניינים, סרברים, אנשי תחזוקה וקירור מזון, חברות קיטריינג, מלונות, מסעדות.
לעומדים בהצלחה במבחנים יוענק אישור לימודים ממשרד הבריאות.